Mark är den sämsta friluftskommunen i hela landet

Naturvårdsverket har rankat 217 kommuner efter sitt arbete med att främja friluftslivet för sina invånare. På sista platsen: Marks kommun.

ANNONS
|

I en enkät riktade sig Naturvårdsverket till Sveriges kommuner med frågor om hur det arbetas med att främja friluftslivet lokalt. 217 kommuner deltog i undersökningen.

Kommunerna fick dels ta ställning till hur deras planer för friluftslivet såg ut med frågor som rörde den utformade politiken gällande friluftslivet, som exempelvis om det fanns avsatta resurser för ändamålet i budgeten.

Mark tar Jumboplatsen

Enkäten innehöll också spörsmål kring information och samarbete kring friluftsliv, med frågor som ”Har din kommun ett friluftsråd eller liknande?”.

Även kommunens aktiviteter och insatser efterfrågades i enkäten med frågeställningar som ”I vilken utsträckning har din kommun genomfört aktiviteter för att stimulera friluftsliv.”

Ja-svar på de olika frågorna gav olika antal poäng, vilket utmynnade i en ranking beroende på hur kommunerna hade svarat. Högst poängtal samlade Kalix och Värnamo med 34. Längst ned på listan kommer Mark med 5,75 totalpoäng och blir därmed sist av 217 kommuner.

Läs hela rapporten – Sveriges friluftskommun 2023

LÄS MER:Krisande SBB äger kommunhus i Kinna

LÄS MER:Travstjärnan Robert Bergh kan vara på väg tillbaka till Hajom