Markbo döms till fängelse för olovlig körning och narkotikabrott

Borås tingsrätt har dömt en man i 45-årsåldern från Marks kommun till en månads fängelse för flera olika brott. Det var i slutet av juni som mannen hade ett flertal ärenden och valde att köra bil, utan körkort och påverkad av amfetamin.

ANNONS

Under de senaste fem åren har mannen dömts för olovlig körning vid flera tillfällen. Han finns med i belastningsregistret i sammanlagt elva avsnitt. Så sent som i mars i år dömdes han för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning av grov karaktär.

Dessutom har han vid två olika tillfällen blivit dömd till en månads fängelse vardera gång.

Skulle hämta beslag

De aktuella brotten som han nu har dömts för inträffade i slutet av juni detta år. Han har erkänt samtliga brott och har i förhör delgett sin planerade färdväg för dagen.

Först skulle han lämna av en person inom Marks kommun, för att sedan fortsätta sin färd till Borås. I Borås var hans plan att först delta i ett möte med frivården, för att därefter hämta ut ett beslag från polisen och köra vidare till sin arbetsplats – innan han skulle köra hem till Marks kommun.

I ett yttrande från frivården har de konstaterat att mannen lever under oordnade förhållanden och bedömt att han är i behov av skyddstillsyn. Övervakningen påbörjades den 22 juni, vilket är bara några få dagar innan han begick de aktuella brotten.

Tingsrätten dömer honom alltså till en månads fängelse för olovlig körning av grov karaktär, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Dessutom ska han även betala statens kostnader för provtagning och analys, samt en lagstadgad avgift till brottsofferfonden.

LÄS MER:Olaglig tipp på tomten – Markbo riskerar fängelse

LÄS MER:Markbo åtalas för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott

LÄS MER:Kvinnan försökte gå genom kontroll med kniv