Nämndordföranden kritisk efter kommunalrådets uttalande

Plan-och byggnadsnämndens ordförande Pontus Johansson (C) reagerar på kommunalrådets uttalande efter att nämnden polisanmälts och JO-anmälts.
– Jag är fruktansvärt irriterad på den mannen, säger han och syftar på Ulf Dahlberg (S).

ANNONS
LocationMark|
|

Under måndagen gick Ulf Dahlberg (S) ut i ett pressmeddelande och kommenterade de uppgifter som framkommit i en artikel i Borås Tidning, där en markägare har JO- och polisanmält plan-och byggnadsnämnden i kommunen.

”Första reaktionen på tidningsartikeln är att man blir förbannad! Sånt ska inte hända i Mark”, var ett av citaten som gick att läsa.

Något plan-och byggnämndens ordförande Pontus Johansson (C) nu reagerar på.

– Jag är fruktansvärt irriterad på den mannen, säger han och syftar på Ulf Dahlberg.

Enligt Johansson så pratade han med Ulf Dahlberg tidigare under måndagen, efter att tidningsartikeln gått ut, där han försökte återge sin bild av det som hänt.

– Han har fått information av mig, precis samma som du fått. Vi satt på samma konferens igår.

– Jag går ut till bilen, och det första jag fick var en flash där det stod att Ulf var väldigt irriterad. Och han hade inte pratat med någon i byggnadsnämnden. Vi hade suttit och ätit ihop och han hade fått information. Den människan blir jag fruktansvärt irriterad på.

Du tycker inte att han skulle ha formulerat sig så?

– Nej, man säger inte att man inte fått information om man har fått information.

Pontus Johansson (C), ordförande i plan-och byggnadsnämnden i Marks kommun.
Pontus Johansson (C), ordförande i plan-och byggnadsnämnden i Marks kommun. Bild: Ola Pilhem

Ulf Dahlberg delar dock inte Pontus Johanssons bild av deras samtal.

– Vi sitter inte och fikar dagligdags. Att sitta och fika tillsammans och prata om tingen och livet, men att ha ett möte där en annan sak. I min värld har vi inte pratat om de här sakerna utifrån att jag har kallat nämndens ordförande till ett möte.

Han fortsätter:

– Det är inte så vi bedriver verksamheten i kommunen. Är det så att jag vill ha information så förbereder jag ett möte och bjuder in den personen jag vill prata med. Då tar jag med mig den kunskapen jag behöver för att få information och ställa frågor så jag vet vad som händer. Det har inte skett.

Ulf Dahlberg (S).
Ulf Dahlberg (S). Bild: Ola Pilhem

Markägaren i fråga har överklagat beslutet från nämnden till länsstyrelsen. Enligt Pontus Johansson var han beredd att eventuellt ta ett nytt beslut i frågan om tillstånd på nästa nämndmöte under fredagen, men att man nu kommer att avvakta resultatet av överklagan.

– När de nu gjort den här anmälan då kan inte vi fatta ett nytt beslut innan vi vet vad den högre instansen kommer fram till, säger han och fortsätter:

– Jag är fullt öppen för att vi kommer pröva frågan igen, men vi gör det inte innan rättsprocessen är igenom och vi vet vad vi gjort fel och vad vi har gjort rätt.

LÄS MER:Kommunalrådet: ”Man blir förbannad”

LÄS MER:Hus i Marks kommun stabila på marknaden

LÄS MER:Ny lokal för motorintresserade ungdomar i Berghem