Skenebor dömda för penningtvätt och häleri

Två män döms för att med våld ha tagit en mobiltelefon, förstört övervakningskameror tillhörande Mark Kraftvärme och ägnat sig åt penningtvätt.

ANNONS

Två män konfronterades av en person i Skene när de, enligt egen utsago, hjälpte en bekant att flytta. Personen trodde att det var fråga om en pågående stöld och filmade männen samtidigt som han frågade vad de gjorde.

Personen blev då oömt fråntagen sin mobil och fick emotta hotelser som ”ska du ha smäll eller?”. Mobilen lämnades senare tillbaka i personens brevinkast men den var då trasig. Två män i 40-årsåldern hemmahörande i Skene döms vid Borås tingsrätt för detta och flera ytterligare brott.

Slog sönder två övervakningskameror

I domen framgår vidare att en av männen tagit sig in i en lokal tillhörande Marks kommun som hyrdes av Mark Kraftvärme. Där har han slagit sönder två övervakningskameror och tagit en luftavfuktare. Han ska också ha förvarat en laser från ett anläggningsföretag, något som av rätten bedöms som häleri.

Den andra personen har också haft 50 000 kronor på sitt konto som härrört från bedrägeri.

Döms till fängelse och skyddstillsyn

Männen har flera tidigare domar mot sig, det senaste kom så sent som i augusti i år. Det rör sig bland annat om rattfylleri och narkotikabrott.

Den ena mannen döms nu till skyddstillsyn för grovt egenmäktigt förfarande och penningtvättsbrott. Han ska också betala skadestånd för den förstörda telefonen och till den person som utsattes för bedrägeri.

Den andra får sex månaders fängelse för grovt egenmäktigt förfarande, häleri och skadegörelse. Han ska också betala skadestånd till den person vars mobil förstördes och till de företag som drabbats av skadegörelse och häleri.

LÄS MER:Överviktig minigris blev blind av fettvalkar – kvinna döms

LÄS MER:Markbo döms till fängelse – efter knivincident på Arlanda

LÄS MER:Hittade ungdomar som slangade diesel på Facebook