Tåg ställs in på grund av oväder

Under torsdagen ställer Västtrafik in tågavgångar på grund av oväder. I Marks kommun rullade trafiken som vanligt igen vid lunchtid.

ANNONS
|

Alla Västtrafiks tåg mellan Uddevalla och Herrljunga samt Uddevalla och Strömstad ställs in under torsdagen. Även tågavgångar mellan Uddevalla-Borås-Varberg berördes, det vill säga tåg som avgår från Fritsla, Kinna, Skene och Berghem.

Resenärer hänvisades till ersättningsbussar och att söka efter information om sin resa.

– Appen och hemsidan är det bästa sättet för där uppdaterar vi regelbundet, säger Felicia Thyrén, störningskoordinator på Västtrafik.

Mer snö och regn väntas

Den orangea vädervarning för snöfall som SMHI gått ut med för norra Götaland slutade gälla klockan nio på torsdagsförmiddagen. Men även framöver väntas snö och regn i Göterborgsområdet med omnejd.

– Det är lite nederbörd kvar i området, främst i de inre delarna, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Snö, blötsnö och regn väntas som ska avta successivt under dagen och eftermiddagen. Framåt kvällen väntas kall luft och uppehåll men framåt fredag morgon drar ett nytt nederbördsområde in västerifrån.

– Det kan bli inslag av blötsnö och regn fram på fredag eftermiddag och vidare inpå kvällen och natten mot lördagen. Kanske lokalt ymnigt snöfall i kombination med blåst, säger Sofia Söderberg.

SMHI har utfärdat en gul varning för vind i kombination med snöfall för Södra Värmland, Västra Götalands län, Halland och Skåne mellan klockan 09.00 och 21.00 på fredagen.

Gul varning för vind i kombination med snöfall

Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt, snörök, snödrev och drivbildning.

Begränsad framkomlighet på vägar, särskilt i öppna landskap, som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Källa: SMHI

LÄS MER:Svenska Kraftnäts besked om elstöd till företag

LÄS MER:Par misstänks ha skjutit mot kidnappad man

LÄS MER:Köerna till 1177 är långa – nu stärker regionen upp med fler nummer