Tappen i Sätila utsatt för sabotage – hotas av stängning

Sedan förra året har Colabit-pumpen i Sätila utsatts för skadegörelse av olika slag och har under långa perioder inte gått att bruka. Nu verkar den hotas av stängning.

ANNONS
LocationSätila|

Vissa gånger har kunder småtankat så lite det är möjligt med förhoppningen att få mer drivmedel ”på köpet.” Andra gånger har nödstoppet tryckts in vilket innebär att maskinen måste återställas manuellt. Ibland har det till och med varit ren skadegörelse i form av åverkan på pumpar och att nödstoppsknappen har slagits av.

Incidenterna har lett till att tappen i Sätila, som drivs av företaget Colabit, under perioder inte har gått att använda. Många Sätilabor har tröttnat, Pär Grönbäck är en av dem.

– Det har ju varit svårt att tanka där i och med skadegörelsen. Det är bedrövligt, säger han.

Han upplever att det eskalerat sedan förra året.

– Jag har varit där ett antal gånger, antingen kanske det bara går att tanka diesel eller så har nödstoppet varit intryckt. Jag tror att de hade tjänat på att sätta upp övervakningskameror, säger Pär Grönbäck.

Företaget har polisanmält händelserna

När Mark-Posten hör av sig till drift- och underhållschefen på Colabit, som är ansvarig för just tappen i Sätila, blir tidningen hänvisad till VD:n Magnus Nyfjäll som vill svara per mejl.

Han bekräftar att det funnits problem under en tid med att personer vid upprepade tillfällen och på olika sätt försökt tanka utan att betala.

”Vi har nu vidtagit de åtgärder vi kan och hoppas att personerna som har varit involverade i dessa försök slutar” skriver han vidare.

Vilka åtgärder det rör sig om vill Magnus Nyfjäll inte svara på, heller inte om det kan bli aktuellt med kameraövervakning.

” Vi har polisanmält händelserna och kommer att fortsätta göra detta om det fortsätter” skriver han.

På frågan om tappen kan komma att stängas med anledning av de upprepade incidenterna är han något svävande.

”Vi har i dagsläget inte beslutat om att stänga stationen med anledning av dessa händelser utan kommer att utvärdera möjligheten till att ha stationen igång baserat på fortsatt utveckling.”

LÄS MER:Länsstyrelsen: Inget rovdjur bakom döda kalven i Berghem

LÄS MER:Jonas och Markus gör Sveriges bästa vegetariska hamburgare

LÄS MER:Grov olovlig körning och rattfylla i Sätila