Marktjejen kan bli Gaisare

Göteborgs DFF kan komma att slås ihop med Gais, för att utveckla damfotbollen i stan ytterligare. En av spelarna som kan dra på sig en grönsvart matchtröja kommande säsong är från Mark.
– Det vore kul att tillhöra något större, säger Estelle Granieri.

ANNONS
LocationMark|
|

Göteborgs DFF bildades 2012, och har de senaste åren endast haft ett damlag. Tidigare har det funnits juniorlag, men de har försvunnit. Nu vill föreningen slå sig samman med Gais, för att säkerställa att laget finns kvar framöver.

Föreningarna har under en period fört en diskussion, och även internt sinsemellan. Gais ska hålla sitt extrainsatta årsmöte den 21 september. Efter det behöver även GDFF hålla ett extra årsmöte, för att medlemmarna ska få säga sitt om frågan.

Ett av förslagen som finns på bordet är att Gais tar över Göteborgs DFF:s plats i seriesystemet. Det skulle bland annat innebära att laget skrivs över till Gais.

Marktjejen kan byta matchtröja

En av spelarna som kan komma att få en ny matchtröja framöver är 19–åriga Estelle Granieri från Berghem. Hon bor och jobbar i Mark, men pendlar till Göteborg för fotbollens skull.

– De timmar jag lägger ned på att pendla är absolut värt det. Det är viktigt att det går ihop med fotbollen. Jag har satt det i första hand.

Enligt henne har spelarna i laget fått en del information om en eventuell sammanslagning. På frågan om vad hon själv anser om en eventuell sammanslagning säger hon:

– Jag tycker det känns spännande, jag hoppas att det landar i ett positivt beslut.

Hon ser det som roligt att få tillhöra en större förening.

– Gais utåt sett känns som en väldigt fin klubb. Det vore jätteroligt att locka till sig fler åskådare på våra matcher.

Berömmer Gais supportrar

Hon har tidigare spelat i Kopparberg/Göteborgs FC och BK Häcken, och tror att en sammanslagning kan ha vissa positiva effekter.

– Delvis är Gais en större klubb som genererar starkare gemenskap eftersom de är fler, och det kanske gör att man kan locka till sig fler spelare.

Hon riktar beröm till de grönsvartas supportrar.

– Man har märkt på den här korta tiden att deras supportrar är väldigt duktiga. De finns där för klubben. De kommer på matcher. Det är klart att man hoppas att de ska komma på våra matcher också.

19–åringen anslöt till Göteborgs DFF inför säsongen, och trivs väldigt bra, enligt henne.

– Jag hade hört mycket bra om GDFF. Att det var ett satsande lag, och att de tränar hårt. Det fanns en stark gemenskap.

Under flera år har laget huserat i division ett, men för tillfället ligger laget i mitten i division två västra götaland.

– Jag har alltid fått bilden att det är ett lag som satsar. Det är ett högt fokus på träningar, och vi i laget vill göra varje match så bra som möjligt.

LÄS MER:Hyssna IF leder tabellen – kan avancera

LÄS MER:Örby fick hjälp av regnet – stänkte in två kassar och vann

LÄS MER:Kinnalaget till kvartsfinal i Gothia cup

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.