Säsongspremiär för IBK Tygriket mot Rydboholm

På fredagskvällen spelade Tygriket sin första match för säsongen i division 2. Det är hemmamatch för Marklaget mot gästande Rydboholms SK. Med många nya spelare menade Peter Lindgren, Tygrikets spelande tränare som själv är ny, att det skulle bli en jämn match. Och det blev det.

ANNONS
|

Peter Lindgren, 30, hoppade in som spelande förstetränare i mitten av förra säsongen. Innan dess hade han hoppat runt och spelat i några andra lag och även spelat i Tygriket tidigare.

– Jag ville återvända till Mark och bli tränare igen. Jag har tränat Tygriket tidigare, berättar han.

Peter Lindgren återvänder till ett som han uttrycker det ”ungt lag”. Under den nya säsongen består laget av många nya spelare eftersom runt åtta lämnat laget, två stycken på grund av skador, resten av personliga skäl. Det har rört sig om någon som flyttat, någon som vill tillbringa mer tid med sina barn, men också några som helt enkelt saknat motivation.

– Jag har inte koll på laget egentligen. Därför ser jag den här säsongen som en läroperiod för mig och laget, säger han.

Det innebär att han inte har siktet inställt på att vinna i år, utan nöjer sig med att hamna bland de sex bästa när Tygriket spelat säsongens tjugofjärde och sista match. Han medger att det var ett väldigt starkt lag som han tog över men ser det som att när det här nya laget spelat in sig kommer det också att bli ett starkt lag.

– Jag känner någonstans att det är kul med ett ungt lag nu, Vi kan bli ett jättebra lag på sikt, säger Peter Lindgren.

Ny konstellation

Han känner sig motiverad och ser fram emot att arbeta med den nya konstellationen inom laget. Det finns många spelare som Peter Lindgren tror kommer tillför mycket i laget.

– Vi har några nya spelare. Många känns taggade. De känns jättetaggade på att dra igång, konstaterar han och rabblar upp några namn: André Lyckhed, Olle Elmelid, Samuel Richardsson, Anton Schlink, Edvin Jonasson och Kevin Helg.

Du är ju spelande tränare. Hur funkar det?

– Det är ju inte optimalt. Jag är både polare och för många och lagkamrat och tvingas ibland ta svåra beslut, svarar han och tillägger:

– Jag har ingen ambition att jag ska var med och bestämma allt.

Premiären i division 2 blev till slut en jämn kamp, som Tygriket vann med 5-4. Otto Larsson gjorde matchens första mål och Edvin Jonasson kvitterade till 2-2 i första perioden, för att följas upp av Martin Bäcklund med assist av Peter Lindgren till 3-3 och 4-3 i andra samt 5-4 av Olle Johansson i tolfte minuten i tredje perioden.

LÄS MER:Kockarna på Lyckeskolan hyllas av elevrådet: ”Lite tårögd”

LÄS MER:Smöret blir kvar i skolorna – sparkraven består

LÄS MER:Markbo åtalad för flera sexbrott mot barn

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.