Mark-Posten har tidigare rapporterat att Kinna finbageris butik kommer tas över och hyras av konditorikedjan Dahls.
En som arbetat med att förbereda den nya butiken är Ermin Begic, ansvarig för Dahls alla butiker. Under måndagen var det dags för den första dagen med de nya ägarna.
Hyllor, montrar och skåp har fyllts med bakverk och matbröd från Dahls. Allt i butiken kommer från Dahls bageri i Mölndal. Det bakas där, och körs sedan ut till alla butiker.
På önskemål av kunderna kommer man dock att behålla åtminstone en av favoriterna från Kinna finbageri: Kolakakan.
– Vi har köpt receptet, så vi kommer ha det kvar. Det är viktigt för kunderna också, säger Ermin Begic.
Personalen från Kinna finbageri stannar kvar
Är det något annat som kommer förändras, sortimentsmässigt?
– Vi kommer ha rätt mycket sallader och mackor. Man kan sätta sig och äta frukost och lunch. Vi kommer ha frukostpaket.
Dahls kommer hyra lokalen, och samtliga i den tidigare butikspersonalen kommer vara kvar i Dahls butik, enligt Ermin Begic.
– De kommer stanna kvar. Det underlättar för oss. Det är bra för alla.
På plats i butiken är Wilma Larsson. Hon har tidigare arbetat ett par år på Kinna Finbageri, och kommer följa med i fortsättningen, i Dahls regi.
– Det är mycket att lära sig men jag tror att det blir bra, säger hon.
Dahls ska renovera lokalen i Kinna
Som Mark-Posten tidigare skrivit har Dahls planer på att renovera lokalen invändigt, och inreda den mer i enlighet med Dahls koncept, som finns på flera av de andra butikerna. Fler bord och sittplatser exempelvis.
– Du kommer få se sen om du kommer förbi. Det blir en helt annan butik.
Hur stor yta kommer ni ha då?
– Kanske dubbelt så stor som nu. Med servering. Det blir nåt helt annat.
Renoveringen kommer dock dröja till efter semestrarna, enligt Ermin Begic. Något datum finns inte i dagsläget.
– Det kostar mycket att renovera, men vi hoppas det lönar sig.
LÄS MER:Snart stannar maskinerna och bakplåtarna gapar tomma hos Kinna Finbageri
LÄS MER:Dahls tar över klassiska Kinna finbageris lokal
LÄS MER:Ehrnholms bageri och Finbageriet i Kinna mot nya tider