Här är nya loggan för Knallebiblioteken

Snart slås Sjuhärads bibliotek ihop till Knallebiblioteken. Nu är det klart med ny logga och ny grafisk profilen – och färgen måste vara unik.

ANNONS

Borås bibliotek blir i december först ut när alla Sjuhärads diton ska bli Knallebiblioteken. Efter Borås sprider det sig vidare.

– Vi går in i denna samverkan och det nya systemet en kommun i taget, berättar Olof Berge-Kleber, säger bibliotekschef i Borås i ett pressmeddelande.

Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Bollebygd, Mark, Herrljunga och Vårgårda står på tur och kommer att gå in i den nya samverkan i den ordningen. För Mark är det dags under tidig vår och innan sommaren ska alla bibliotek i Sjuhärad vara samlat under Knallebiblioteken.

– Huvudsyftet är att vi blir starkare tillsammans, säger Kajsa Åberg, bibliotekschef i Marks kommun.

Nya logotypen är färdig

Samarbetet innebär bland annat att man kommer kunna låna en bok i Borås och lämna tillbaka den i Skene. Det blir också nya utseenden på lånekorten och straffavgifterna vid förseningar slopas helt.

Nu är också det grafiska materialet för projektet klart. Det nya utseendet har tagits fram av Aoki, en reklambyrå i Göteborg och temat går i orange. Enligt uppgifter till Mark-Posten var det viktigt att färgen inte återfinns i någon av de inblandade kommunernas vapen.

Scrolla i bildspelet för att se nya loggan.

LÄS MER:Fler böcker och nya lånekort när biblioteken slås ihop

LÄS MER:Kinna får författare på besök – i en hel månad

LÄS MER:Här kan du uppleva kultur i höst